Juul van de Wal

BLOG

Minor Parijs #2

Bonjour,

Onder het genot van een kopje thee met een echt Frans croissantje is het tijd om te vertellen wat mijn ervaringen zijn van de eerste maand in Parijs. Ik heb al veel dingen meegemaakt en ik blijf het zeggen: HET IS EEN SUPER ERVARING!!

 

Laat ik beginnen over mijn INSEEC business school (mijn Franse school). Het schoolleventje begon heel rustig. In de eerste 2 weken school had ik nog maar 2 verschillende vakken gehad en een project van 3 dagen. Over het project gesproken, dit was precies wat ik met mijn opleiding in Nederland doe, creëer je eigen start-up en maak een bedrijfsplan. Super leuk natuurlijk om nieuwe mensen te ontmoeten aangezien je in een groepje moet werken en met veel mensen gaat overleggen. Na de eerste 2 weken is mijn school echt begonnen en begint het studeren weer. Gelukkig houdt ik nog genoeg vrije tijd over om leuke dingen te doen.

 

Omdat ik veel vrije tijd had in de eerste 2 weken, ben ik Parijs nog verder te voet gaan ontdekken. Deze keer niet allemaal alleen maar met 2 Amerikaanse vrienden (Shawn en Alex). Samen Parijs ontdekken maakt het voor mij veel leuker. De Notre-Dame; Sacre Soeur;de Eiffeltoren; Champs-Élysées; Arc de Triomphe, zijn natuurlijk de monumenten die je moet zien. Maar de vele parkjes in Parijs en de mooie straten met de gebouwen, zijn ook heel indrukwekkend om te zien. Ik heb nog lang niet heel Parijs gezien, maar dat komt vanzelf wel.

 

Maar wat doe je dan na 20:00? Dan ga je naar een bar of naar een park met vrienden en geniet je daar van Parijs met een drankje. Ook wordt er veel georganiseerd vanuit de Erasmus association. Deze jongen studenten zorgen voor dagjes uit, maar ook voor speciale feestjes of borrels voor alle Erasmus studenten. Wel is het handig om te weten dat alcoholische dranken in de wachtrij voor de club niet wordt gewaardeerd. Hier ben ik achter gekomen toen ik met wat vrienden eerst bij de Eiffeltoren zijn gaan zitten en gaan drinken en daarna in de wachtrij stonden en niet meer naar binnen kwamen, omdat we al gedronken hadden. Dus mijn eerste Erasmus feestje heb ik gemist, maar er volgen er nog veel waar ik zeker wel bij ben!
Kortom bevalt het me hier nog steeds heel erg, is er heel veel te doen en wordt er veel georganiseerd. Ook leer ik nog steeds nieuwe mensen kennen en merk ik dat ik steeds beter in de Engelse taal wordt (YES!!), maar de Franse taal blijft heel moeilijk.

 

Au revoir,

 

Juul van de Wal

Geef een antwoord